Blog

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van Eneco Clean Beach Cup. Ontdek hier wat we nog meer doen om een verschil te maken.

De enige echte Eneco Clean Beach Cup blog!

De plasticsoep, microplastics, ploggen, waarom organiseren we eigenlijk elk jaar een Eneco Clean Beach Cup op de eerste zondag van de lente? Hier ontdek je het allemaal. Deze blog beantwoordt vragen, zet je aan het denken en geeft je handige tips & tricks die je tijdens het opruimen of in het dagelijks leven kan toepassen. Kom af en toe eens terugkijken, want wij zorgen regelmatig voor nieuwe topics!

De Click Brugge Natuur Beeld1 1920

Bosaanplant Eneco Clean Beach cup @ Rode Dopheide Brugge – 11 november

Samen met De Click en Natuurpunt zorgen we voor 2 500m2

Nee, we hebben het deze keer niet over een gigantische berg afval die we verzamelden. Integendeel, we hebben fantastisch nieuws voor de natuur! Samen met De Click en Natuurpunt zorgen we op 11 november voor de aanplanting van maar liefst 2 500m2 gloednieuw bos! En dat is dankzij jullie!

Lees verder
Afvalkunstwerk 1

KUNST MET ENECO CLEAN BEACH CUP AFVAL

Met Eneco Clean Beach Cup halen we elk jaar tonnen afval van de Belgische en Nederlandse stranden. Cruciaal voor de dieren en de surfers die er vele uren doorbrengen. Dit jaar ruimden we in een gezamenlijke effort opnieuw ruim 5 000kg afval op. Het grootste deel daarvan recycleren we samen met Renewi, maar dit jaar hielden we wat afval aan de kant voor een speciaal project…

Lees verder
Website ecbc 16x9

ENECO CLEAN BEACH CUP IS GENOMINEERD VOOR DE .EU WEB AWARDS!

Je zag het misschien al, maar dit jaar besloten we onze Eneco Clean Beach Cup-website een stevige opfrisbeurt te geven. Zo willen we nog meer mensen betrekken bij de meer dan nodige strandschoonmaakactie die we nog steeds elk jaar op de eerste zondag van de lente laten doorgaan. En we hebben geweldig nieuws gekregen: enecocleanbeachcup.eu is genomineerd voor de .eu Web Awards!

Lees verder
Sorteertafel Website Logo TH

DE JACHT OP AFVAL IS GEOPEND!

Eneco Clean Beach Cup en TrashUre Hunt die de handen in elkaar slaan? Daar is geen enkele hoeveelheid afval tegen opgewassen. Op een laagdrempelige manier de plastic- en afvalproblematiek onder de aandacht brengen doet TrashUre Hunt als geen ander. Ze zorgen op onze hoofdlocatie in Scheveningen voor een goedgevuld programma met ludieke spelletjes en een echte afvaljacht!

Lees verder
Eneco Clean Beach Cup Community

Ploggen – WePlog – watte?

Naast de Eneco Clean Beach Cup zijn er natuurlijk nog 364 dagen waarop je afval kan verzamelen. Tijdens het wandelen of joggen afval verzamelen heeft zelfs een naam: ploggen. En om het je gemakkelijk te maken bestaat er zoiets als WePlog. Klinkt dat allemaal als Chinees? We leggen het even uit!

Lees verder
Eneco Clean Beach Cup Plastic Soup visual

Microplastics en plasticsoep, waarom de Eneco Clean Beach Cup nog steeds elk jaar nodig is

Plastic, plastic en nog eens plastic. Het product dat nooit vergaat. Letterlijk, want plastic breekt in onze natuur niet af. Het brokkelt uit elkaar in microplastics en die breken verder af tot nanoplastics. En die weten zich werkelijk overal een baan naar binnen te werken. We moeten er van af!

Lees verder

Samen keren we het tij. Schrijf je vandaag nog in voor Eneco Clean Beach Cup 2023!

Deelnemen