Blog

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van Eneco Clean Beach Cup. Ontdek hier wat we nog meer doen om een verschil te maken.

De enige echte Eneco Clean Beach Cup blog!

De plasticsoep, microplastics, ploggen, waarom organiseren we eigenlijk elk jaar een Eneco Clean Beach Cup op de eerste zondag van de lente? Hier ontdek je het allemaal. Deze blog beantwoordt vragen, zet je aan het denken en geeft je handige tips & tricks die je tijdens het opruimen of in het dagelijks leven kan toepassen. Kom af en toe eens terugkijken, want wij zorgen regelmatig voor nieuwe topics!

Sorteertafel Website Logo TH

DE JACHT OP AFVAL IS GEOPEND!

Eneco Clean Beach Cup en TrashUre Hunt die de handen in elkaar slaan? Daar is geen enkele hoeveelheid afval tegen opgewassen. Op een laagdrempelige manier de plastic- en afvalproblematiek onder de aandacht brengen doet TrashUre Hunt als geen ander. Ze zorgen op onze hoofdlocatie in Scheveningen voor een goedgevuld programma met ludieke spelletjes en een echte afvaljacht!

Lees verder
Eneco Clean Beach Cup Community

Ploggen – WePlog – watte?

Naast de Eneco Clean Beach Cup zijn er natuurlijk nog 364 dagen waarop je afval kan verzamelen. Tijdens het wandelen of joggen afval verzamelen heeft zelfs een naam: ploggen. En om het je gemakkelijk te maken bestaat er zoiets als WePlog. Klinkt dat allemaal als Chinees? We leggen het even uit!

Lees verder
Eneco Clean Beach Cup Plastic Soup visual

Microplastics en plasticsoep, waarom de Eneco Clean Beach Cup nog steeds elk jaar nodig is

Plastic, plastic en nog eens plastic. Het product dat nooit vergaat. Letterlijk, want plastic breekt in onze natuur niet af. Het brokkelt uit elkaar in microplastics en die breken verder af tot nanoplastics. En die weten zich werkelijk overal een baan naar binnen te werken. We moeten er van af!

Lees verder
ECBC VTM Nieuws

Draagvlak, that's what it's all about!

Allemaal samen het strand schoonmaken is uiteraard belangrijk, maar als we heel eerlijk zijn is het probleem veel groter dan dat. Om de impact van de mens op de natuur en het maritieme leven te verkleinen zijn structurele veranderingen nodig. Daarom organiseren we elk jaar de Eneco Clean Beach Cup, om duidelijk te maken dat plastic en ander afval niet onze zeeën en oceanen thuishoort.

Lees verder

Samen keren we het tij. Schrijf je vandaag nog in voor Eneco Clean Beach Cup 2023!

Deelnemen