Over ons

Over Eneco Clean Beach Cup

80. Zoveel procent van het plasticafval dat in de Noordzee verdwijnt, spoelt weer aan op onze Belgische en Nederlandse stranden. Een ramp voor mens, dier en natuur. Daar willen we met onze strandopruimactie Eneco Clean Beach Cup iets aan doen. Of beter: daar moeten we iets aan doen.

Al sinds 2010 sensibiliseert en activeert Eneco Clean Beach Cup Belgen en Nederlanders om naar een toekomst zónder plastic soup te werken. Zo dragen we niet alleen zorg voor elkaar, maar ook voor de wereld waar we zo afhankelijk van zijn.

Onze missie? Zoveel mogelijk mensen inspireren om te kiezen voor een langetermijnvisie voor onze oceanen.

ENECO CLEAN BEACH EVI 20 MAART 2022 LR 263
Slideshow 1
Slideshow 3
Eneco 024
Slideshow 2
DSC6657
About 1

Hoe we onze missie realiseren

In de eerste plaats pakken we het probleem zo dicht mogelijk bij de bron aan. Elk jaar bundelen we onze krachten tijdens een interlandelijke strandschoonmaak. Van De Panne in België tot aan de Waddeneilanden in Nederland ruimen duizenden vrijwilligers de kustlijn op. De single use plastics? Nadat je zo’n 5 ton plastic strandafval verzamelde schuif je die voorgoed aan de kant.

Daarnaast zorgen we voor een zo breed mogelijke sensibilisering. We houden Eneco Clean Beach Cup bewust laagdrempelig. Je maakt op een begrijpbare manier kennis met het probleem en de gevolgen ervan. Op die manier bereiken we zoveel mogelijk mensen.

Onze principes

Daarnaast gaan we als non-gouvernementele, internationale en neutrale organisatie eerlijk en respectvol het debat aan. We geloven in de kracht van een constructieve dialoog. In alle openheid slaat ons overlegplatform bruggen tussen verschillende belangengroepen.

We zoeken naar een evenwicht tussen ecologie en economie. We formuleren, ondersteunen en mediatiseren oplossingen. Door samen succesvol te zijn en enkel dat te doen waarin we geloven, willen we het tij keren.

Die 150 miljoen plastic tasjes aan de Noordzeekust ruimen natuurlijk zichzelf niet op. Schrijf daarom jezelf, onderneming, vereniging, sportclub, vriendengroep, school in voor de volgende editie van de Eneco Clean Beach Cup.

deelnemen

Eneco photo STYN be 402

Entertainment op de hoofdlocaties

Surf- en beachclubs langs de hele kustlijn staan voor je klaar met grijpers en vuilniszakken. Véél vuilniszakken. Daarnaast zetten we elk jaar een andere badplaats/surfclub in de kijker. Op de hoofdlocatie organiseren we tal van activiteiten voor groot en klein met een knipoog naar de zee, Studio Brussel brengt er liveverslag uit en verschillende DJ’s zorgen voor opwarmende deuntjes.

De locatie met de meeste deelnemers, wint de Eneco Clean Beach CUP!

Ontdek alle locaties

Samen met World Clean Up Day en Surfrider Foundation Europe

Eneco Clean Beach Cup is een gratis event en is een initiatief in samenwerking met World Clean Up Day en Surfrider Foundation Europe. Samen met verschillende Belgische en Nederlandse surf- en beachclubs roepen we zoveel mogelijk mensen op om de kustlijn schoon te vegen.

Met de steun van onze partners

De Eneco Clean Beach Cup is een verhaal van samenwerken. Dankzij de steun van onze internationale partners bereikt dat verhaal nog meer mensen. Bedankt! Zelf ook partner worden? Je steun aan onze missie is zeer welkom.

Eneco Dark Blue
Koksijde Dark Blue2
Fostplus 2024
Mount Gay
Stu Bru
Sunweb
Hyundai
NSC 2024
Mooimakers
Paveau Drak Blue2
Renewi
WWSV
We Plog
Fast Forward
Surfriderr Foundation
Foodbag
Checkpoint A Dark Blue
Liefmans Dark Blue Transparant
DH be
NRJ
DPG Dark Blue