Ploggen – WePlog – watte?

PLOGGEN – WEPLOG – WATTE?

Ploggen. Het is een samensmelting die afkomstig is van de Zweedse woorden ‘plocka upp’ en ‘jogga’. Het tweede woord spreekt voor zich en betekent joggen. Plocka upp betekent dan weer ophalen of oprapen. Samen wordt dat dan Ploggen en betekent het afval oprapen tijdens het joggen (of wandelen 😉).

Nadat ploggen als fitnesstrend steeds populairder werd in Zweden, begon het fenomeen zich over heel de wereld te verspreiden. Ondertussen vind je overal waar je gaat wel een actie of groep waarbij je kan aansluiten om ook te ploggen. Maar het is iets wat je evengoed op jezelf kan doen als work-out of ontspanning.

Eneco Clean Beach Cup Community

In België en Nederland kan je gebruikmaken van WePlog. Dé plog-app bij uitstek. Wanneer je de app opent krijg je een stratenplan van jouw omgeving te zien. Alle straten die nog niet proper gemaakt werden zijn roodgekleurd. Als je in een van de rode straten gaat ploggen, dan kleurt die straat groen. Op die manier werkt iedereen samen. In de WePlog-app kan je ook lid worden van een community, de Eneco Clean Beach Cup Community bijvoorbeeld. Binnen een community wordt al je geplogde tijd opgeteld en plant WePlog een boom per 150 minuten. Super, toch?