Praktisch

PRAKTISCHE INFO ENECO CLEAN BEACH CUP 2023

Kom helpen op zondag 26 maart tussen 13u en 18u op een van de 26 deelnemende locaties langs de Belgische en Nederlandse kust! Kunnen we ook op jouw helpende handen rekenen om onze stranden schoon te maken? Samen maken we er werk van!

Kies je locatie en schrijf je in!

Dit jaar hebben we 26 deelnemende surf- en beachclubs, 18 in België en 8 in Nederland. In beide landen is er een hoofdlocatie, onze centrale hub. Daar zorgen we voor heel wat extra acties, animatie en plezier!

- Hoofdlocatie België: O'Neill Beachclub in Blankenberge
- Hoofdlocatie Nederland: TrashUre Hunt/Surf's Cool in Scheveningen

Niet zeker waar jij wilt komen helpen? Op onze Locaties pagina vind je alle deelnemende surf- en beachclubs.
Deelnemen is volledig gratis en zorgt ervoor dat er op de locatie van jouw keuze een opruimpakket zal klaarliggen voor jou op zondag 26 maart.

deelnemen


Het ECBC opruimpakket

Als jij helpt opruimen, voorzien wij alles dat je nodig hebt om dat vlot te kunnen doen! Dit zit allemaal in zo'n opruimpakket:

- een grijper
- handschoenen
- een emmer of Renewi-vuilniszak
- het kenmerkende rode fluohesje 

Als je zelf opruimmateriaal hebt, mag je dat uiteraard ook gebruiken, opruimpakketten zijn namelijk maar beschikbaar zolang de voorraad strekt. We vragen om de grijpertjes en emmers na het opruimen terug te brengen. Zo kunnen wij ze hergebruiken op volgende Eneco Clean Beach Cup-acties.

We verdelen de opruimpakketten per locatie op basis van het aantal deelnemers. Neem dus zeker gratis deel, dan ben je zeker van een opruimpakket!

ENECO CLEAN BEACH EVI 20 MAART 2022 LR 12

Programma op de hoofdlocaties

Onze hoofdlocaties, O'Neill Beachclub en Surf's Cool/TrashUre Hunt, zijn de centrale punten van onze strandschoonmaak dit jaar. Op beide locaties vind je de XL-vuilnisbakken waar al het verzamelde afval in terechtkomt voordat het met Renewi meegaat om gesorteerd en gerecycleerd te worden. We voorzien ook een goed gevuld programma:

Programma Blankenberge - O'Neill Beachclub

 • ECBC 2023 Kick-off met Tiany Kiriloff en burgemeester van Blankenberge Björn Prasse
 • Studio Brussel gaat live in de ether op het strand van Blankenberge
 • De Education Dome met Ecover talks, een Sea Life les, heel wat leerrijke workshops, Professor Dr. Jan Seys, een gesprek met onze ambassadrice Sam Carton en haar ervaring als G-surfster en zo veel meer!
 • Ecologisch verteltheater op het strand
  Groene poëzie en biologische fabel. Een voorstelling over zwerfvuil, groene stroom en ecologische voetafdrukken in een cabaret-jasje. Ideaal voor jong en oud!
 • Animatie voor de kids in de Eneco Kids Zone. Ga jij opnieuw met een gek kapsel van schoon afval naar huis?
 • Doorlopende beach games
 • Free Billy, het schattigste zeehondje
  Na enkele maanden verzorging bij SEA LiFE is Billy de zeehond, die verzwakt aanspoelde, klaar om terug op eigen houtje de zee te trotseren. Zondag 26 maart laten we hem terug van de vrije natuur genieten.
 • Activaties van enkele partners:
  • Sunweb Treasure hunt
   Sunweb en WePlog hebben een leuke verrassing in petto voor alle deelnemers. Op alle deelnemende locaties zijn Sunweb-reischeques verstopt die je kan vinden door de WePlog-app te gebruiken. Een echte treasure hunt! Download alvast de app en sluit je aan bij de Eneco Clean Beach Cup community.
  • Hyundai
   Maak kans op een testdrive met de IONIQ 5 en claim een duurzaam gerecycled gadget.
  • Ecover
   Wanneer je een bepaalde hoeveelheid afval weet te verzamelen, zorgt Ecover voor een leuke beloning. Ze voorzien flesjes duurzaam geconcentreerd wasproduct waarmee je tot 3 flessen hervult en zo'n 87% plastic bespaart, speciaal voor de meest enthousiaste opruimers!
  • Mount Gay
   Proef de lekkerste cocktail op het strand na jouw opruimactie!
Qr code We Plog v2
O Neill Beachclub Blankenberge 3x2
Billy1
DSC09875
Eneco photo STYN be 46
Eneco photo STYN be 80
Eneco photo STYN be 213
DSC09674
Eneco photo STYN be 323
Eneco photo STYN be 362

Programma Scheveningen - Surf's Cool / TrashUre Hunt

 • TrashUre Hunt
  TrashUre Hunt brengt op een effectieve maar ludieke manier milieuproblemen onder de aandacht. In uiteenlopende spelvormen wordt met groepen kinderen, tieners en volwassenen op zwerfafval gejaagd. Schattenjachten en knutselgekte met plastic afval, dat wil je niet missen!
 • Kinderanimatie
  Samen met de superhelden van TrashUre Hunt maak je knutselwerken van de schatten die je vindt op het strand. Plastic robotdiertjes of een boeket petflesbloemen? Laat die creativiteit vooral de vrije loop gaan!
 • Workshops over milieu en plastic
 • Live band & DJ
 • Activaties van enkele partners:
  • Sunweb Treasure hunt
   Sunweb en WePlog hebben een leuke verrassing in petto voor alle deelnemers. Op alle deelnemende locaties zijn 5 Sunweb-reischeques verstopt die je kan vinden door de WePlog-app te gebruiken. Een echte treasure hunt! Download alvast de app en sluit je aan bij de Eneco Clean Beach Cup community.
20220930 132228
A3 A1351
A3 A8246
20220930 132419
Schevening The Pier Yaron Bindels 2 1x1
A3 A1337
Foto Museum

Zo bereik je vlot de hoofdlocaties

Hoofdlocatie Scheveningen

Surfclub Surf’s Cool en TrashUre Hunt zijn vlakbij de Pier van Scheveningen gelegen. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de Pier, maar probeer uiteraard zo veel mogelijk te carpoolen. Of nog beter: kom met het openbaar vervoer. De Pier is vlot te bereiken met trein, tram en/of bus.

 • Je komt met het openbaar vervoer:

Vanuit station Den Haag Centraal reis je verder met tramlijn 9 tot aan halte Kurhaus. Vanuit station Laan van NOI stap je op buslijn 23 en stap je af aan de halte Kurhaus. Vanaf halte Kurhaus is het 5 minuten stappen tot aan De Pier.

 • Je komt toch met de auto:

Vanuit Amsterdam (via A4), Rotterdam (via A13) en Utrecht (via A12) rijd je tot aan knooppunt Clausplein A12 richting Voorburg. Rijd door tot aan einde A12. Hier rechtsaf de Benoordenhoutseweg op en na 800 meter bij de stoplichten de eerste links de Van Alkemadelaan in. Deze laan gaat over in de Zwolsestraat. Om te parkeren sla je bij de stoplichten bij het TINQ pompstation rechtsaf en rijd je Parking Strand in, gelegen in de Zwolsestraat. Dan rijd je ondergronds best zo ver mogelijk door om zo dicht mogelijk bij De Pier te parkeren. Daar kan je de trap of de lift naar boven nemen. Je loopt ongeveer 5 – 10 minuten tot aan De Pier.

Hoofdlocatie Blankenberge – O’Neill Beachclub

De hoofdlocatie in België is dit jaar Blankenberge. Onze uitvalsbasis is de O’Neill Beachclub. Met het openbaar vervoer stap je af aan de halte Blankenberge Pier of de halte Sealife. Beide liggen zo’n 50 meter van O’Neill Beachclub. Op 100 meter van de club is een ruime parking.

 • Je komt met het openbaar vervoer:

Vanuit Blankenberge Station neem je de kusttram en stap je af aan de halte Blankenberge Pier. Je kan ook te voet van Blankenberge Station tot aan O’Neill Beachclub, dit is ongeveer 15 minuten stappen.

 • Je komt met de auto:

Je neemt de E40 autosnelweg richting Oostende en neemt afrit 8 (Brugge/Zeebrugge). Vervolgens kom je via de N31 (richting Blankenberge) en N371 naar Blankenberge. Bij het parkeren in Blankenberge moet je goed uitkijken want heel veel straten zijn blauwe zone, daar mag je dus maar een beperkte tijd staan en moet je jouw parkeerschijf leggen. Je kan betalend parkeren in Parking Indigo, dan wandel je nog 15 minuten tot aan O’Neill Beachclub.

Via dit parkeerplan zie je eenvoudig waar je wel en niet op straat mag parkeren in Blankenberge en de prijs per zone. (Gebruik de '+'-knop rechtsonder om in te zoomen zonder kwaliteitsverlies.)