Partners

Maak kennis met onze partners

Vele handen maken werk én de afvalberg lichter. Dankzij de hulp van verschillende organisaties en ondernemingen, komt Eneco Clean Beach Cup telkens weer een beetje dichter bij het doel: een duurzame toekomst voor onze oceanen en zeeën.

Al onze partners delen onze waarden. We geloven dat we alleen samen en in alle openheid constructieve oplossingen kunnen bedenken. Dat we daarbij respectvol handelen en rekening houden met alle mogelijke actoren spreekt voor zich. Succesvol zijn? Met partnerships los van grenzen en persoonlijke belangen, slagen we erin.

Eneco

Eneco

Eneco is zowel in België als Nederland koploper in de energietransitie. Eneco wekt haar groene stroom voornamelijk op uit zon en wind, twee elementen die ook surfers en strandgangers nauw aan het hart liggen. En wie zon en wind zegt, zegt ook strand! Ondertussen is Eneco al meer dan 10 jaar partner van de Eneco Clean Beach Cup en nodigen ze elk jaar in België en Nederland vrijwilligers uit om het strand te helpen schoonmaken en een licht te werpen op de plastic- en afvalproblematiek. Want Eneco weet dat duurzaamheid verder gaat dan enkel en alleen duurzame energie.

Bekijk alle maatschappelijke initiatieven van Eneco:  eneco.be | eneco.nl

Sunweb HP

Sunweb

Duurzaam reizen begint thuis en dat weet Sunweb ook. Iedereen verdient een welverdiende vakantie om even de pauzeknop in te drukken. Duurzaam reizen betekent voor Sunweb niet enkel alternatieven voor vliegvakanties aanbieden, maar ook door op vakantiebestemmingen en hier in België & Nederland initiatieven te steunen die de stranden plasticvrij houden. Sunweb toont het goeie voorbeeld aan klanten als trotse partner van de Eneco Clean Beach Cup.

Ontdek Sunweb: Sunweb.be | Sunweb.nl

Ecover HP

Ecover

Wie Ecover zegt, zegt duurzaamheid. Zelf spreken ze zelfs van een ‘Clean world revolution’ en dat menen ze. Verpakking recuperen en hergebruiken, biologisch afbreekbare alternatieven zoeken voor plastic en zo hun plastic voetafdruk verkleinen. Ecover wilt een rolmodel zijn voor andere organisaties en dat doen ze grondig. Ze zijn dan ook al meerdere jaren partner van de Eneco Clean Beach Cup, één van de vele initiatieven die ze vol overgave steunen.

Ontdek hier wat de revolutie inhoudt: Ecover in België | Ecover in Nederland

De Click HP

De Click

De Click is een project van Fost Plus om zwerfvuil uit het straatbeeld te bannen. Iedereen stoort zich wel eens aan zwerfvuil op straat. Om mensen aan te moedigen afval te verzamelen in hun buurt krijg je via De Click beloningen voor verzameld afval. Je scant het afval dat je verzamelt en je krijgt Circular Ucoins in de plaats. Via de gratis app scan je ook je eigen verpakkingen van consumptie onderweg. In bepaalde gebieden kan je je Circular Ucoins inwisselen bij lokale handelaren, maar je hebt ook keuze uit nationale vouchers of je steunt initiatieven zoals Natuurpunt.

Click hier en ontdek De Click

O Neill HP

O'Neill

“The ocean is alive and we’ve got to take care of it.”, woorden van Jack O’Neill, bezieler van O’Neill. Wat ooit klein begon, groeide ondertussen uit tot een van de grootste surf- en sportswear merken. Maar de passie voor surfen en bijgevolg ook de oceaan zit er duidelijk nog in. O’Neill is constant op zoek naar duurzame innovaties en alternatieven. Het bedrijf heeft als doel tegen 2025 al hun producten voor minstens 50% uit gerecycleerde materialen te maken. Ze steunen en organiseren over heel de wereld beach cleanups en zijn dan ook trotse partner van de Eneco Clean Beach Cup.

Ontdek de duurzame collectie van O’Neill op oneill.com

Kom hier alles te weten over de Ocean Mission van O’Neill

Mount Gay

Mount Gay

Mount Gay is de oudste stokerij ter wereld, met 320 jaar ervaring in de productie van rum. De suikerrietmelasse en het natuurlijk koraalgefilterd water geven de rum een unieke smaak. Ze zetten dit jaar voor het eerst hun schouders mee onder de Eneco Clean Beach Cup en tonen zo hun engagement voor schone stranden en een duurzamere wereld.

Kom alles te weten over Mount Gay op mountgayrum.com

Stu Bru

Studio Brussel

Muziek klinkt extra goed op het strand, maar nog beter als het strand plasticvrij is. Daarom is Studio Brussel al jarenlang vaste partner van de Eneco Clean Beach Cup. Naar goede gewoonte zorgt StuBru ook deze 14e editie voor swingende muziek tijdens een live uitzending vanop de hoofdlocatie in Blankenberge. Door haar schouders onder deze actie te zetten, brengt Studio Brussel bijna één miljoen mensen op de hoogte via radio en online kanalen. De radiozender maakte vorig jaar voor het evenement ook een speciale editie van Merols ‘Hou je bek en bef me’. Bekijk de video op Youtube.

Benieuwd wat Studio Brussel nog allemaal doet? Neem een kijkje op stubru.be

Hyundai

Hyundai

Hyundai is dit jaar opnieuw partner van de Eneco Clean Beach Cup. Het Koreaanse merk groeide in no-time uit tot toonaangevende autobouwer op het vlak van alternatieve aandrijvingen en zero-emissie. Hyundai stelt vier volledig elektrische IONIQ 5-wagens ter beschikking van de organisatoren van de Eneco Clean Beach Cup om de kilometers af te leggen die bij de organisatie van zo’n event komen kijken. In het interieur van de IONIQ 5 wordt gebruik gemaakt van gerecycleerde zwerfnetten. Eye-catcher: Dit jaar vind je op het autosalon een IONIQ 5 volledig gewrapt in Eneco Clean Beach Cup stijl.

Bekijk het volledige aanbod van Hyundai in België op hyundai.be | in Nederland op hyundai.nl

Sea Life 4

SEA LIFE

In SEA LiFE Blankenberge ligt het enige zeehondenopvangcentrum van België. Sinds 1998 worden zeehonden er opgevangen en verzorgd, om daarna opnieuw in zee te worden vrijgelaten. Je maakt er tijdens de presentaties kennis met de voeder- en verzorgingstechnieken en gaat naar huis met tal van leuke weetjes.

De zeehonden zijn niet de enigen die je kunt bewonderen in het park. In het buitengedeelte van het park, ontmoet je knotsgekke Humboldt-pinguïns en speelse otters.

Wil je tussendoor wat energie kwijt, dan kun je je uitleven in het klimavontuur & het speelplein. Eenmaal terug binnen ontdek je een kleurrijke onderwaterwereld met verschillende soorten haaien en vissen, zeepaardjes … en zelfs een opgevangen zeeschildpad! Het park werkt steeds met zoektochten of quizzen, zodat er altijd een uitdaging is voor het gezin.

Ontdek wat Sea Life allemaal doet op visitsealife.com

North Sea Chefs

North Sea Chefs

De North Sea Chefs moedigen chefs, hobbykoks en iedereen die van vis houdt aan om op een verantwoorde manier om te gaan met minder bekende vissoorten en bijvangst. We moeten eten wat de visser vangt. Maar er zit niet enkel vis in de zee, er drijven in de Noordzee zo’n 150 miljoen plastic tasjes rond en er komt elk jaar 20.000 ton afval bij. 80 procent van dat afval spoelt aan op onze mooi stranden. Daarom zijn de North Sea Chefs elk jaar te vinden op de Eneco Clean Beach Cup. Fun fact: alle schorten van de North Sea Chefs zijn voor minstens 65% gemaakt van gerecycleerde plastic flesjes!

Bekijk hier waar de North Sea Chefs voor staan en wat ze doen

Surfrider Foundation

Surfrider Foundation

Surfrider is er voor iedereen die van de zee houdt en onze prachtige Noordzee, kust en surfspots wil beschermen. Surfrider is actief in 12 landen en heeft meer dan 18.000 leden. Al meer dan 30 jaar zetten zij zich in voor thema’s als schoon water, schone stranden en de bescherming van surfspots. Dat doen ze door middel van campagnes, educatie, events, projecten en samenwerkingen. De Eneco Clean Beach Cup is een van die evenementen.

Ontdek alles over de Surfrider Foundation Europe op surfrider.eu

Foodbag

Foodbag

Duurzaamheid, seizoensgebonden ingrediënten en producten van eigen bodem, dat zijn evidenties voor Foodbag, dat wekelijks maaltijdboxen en unieke recepten aan huis levert. Foodbag werkt niet met voorraden, dus bestellingen die binnenkomen worden rechtstreeks bij de producent besteld om de keten zo kort mogelijk te houden en de producten zo vers mogelijk. Ook het gebruik van verpakking wordt tot een absoluut minimum beperkt. Met de Eneco Clean Beach Cup in zee gaan was voor Foodbag dus een no-brainer.

Voor ieder wat wils op foodbag.be

Mooimakers

Mooimakers

Mooimakers is een gevestigde waarde als het aankomt op sensibiliseren en actievoeren rond zwerfvuil. Dit Vlaams initiatief steunt actief particulieren, scholen, verenigingen, lokale besturen en bedrijven die zich willen inzetten voor een schonere omgeving. Dat doen ze door gratis opruimmateriaal te voorzien, maar evengoed met themalessen, games, opruimacties… En dit jaar is Mooimakers opnieuw partner van de Eneco Clean Beach Cup.

Ontdek wat Mooimakers allemaal doet om zwerfvuil tegen te gaan op mooimakers.be

Renewi

Renewi

Nadat het plastic en afval op de stranden verzameld wordt, moet er natuurlijk nog wat mee gedaan worden. Daarvoor doen we al jarenlang beroep op Renewi. Zij halen na de Eneco Clean Beach Cup al het verzamelde afval op en gaan aan de slag met het sorteren. Alles dat gerecycleerd kan worden of nog voor wat anders gebruikt kan worden krijgt een nieuw leven. De rest wordt verwerkt om duurzame energie te produceren. Het resultaat van hun werk? Minder afval, slimmer (her)gebruik van schaarse grondstoffen en minder CO2-uitstoot. Zo werken ze aan een schonere, circulaire wereld waarin afval niet meer bestaat.

Ontdek Renewi België | Renewi Nederland

Trashure Hunt

Trashure Hunt

TrashUre Hunt brengt de milieu- en afvalproblematiek op een toegankelijke maar effectieve manier onder de aandacht. Aan de hand van creatieve activiteiten voor alle leeftijden ‘jagen’ de deelnemers op afval. Zo wordt op een leuke manier duidelijk gemaakt dat kleine acties een groot verschil kunnen maken. Door deze manier van werken en mensen tot actie aan te zetten, hopen ze een gedragsverandering teweeg te brengen en mensen bewust duurzamer te doen leven.

Benieuwd naar de activiteiten die TrashUre Hunt organiseert? Neem een kijkje op trashurehunt.org

Checkpoint A

Checkpoint A

Checkpoint A zorgt ervoor dat alles van inschrijvingen tot de registratie van het verzamelde afval vlot verloopt. Onze digitale helden. Tijdens het evenement zorgen zij er dus voor dat de gegevens over het verzamelde afval geregistreerd worden zodat we in real time weten hoeveel afval verzameld werd. Als je vorig jaar op de hoofdlocatie was, heb je ongetwijfeld het grote scherm gezien waar het gewicht per locatie op te zien was.

Bekijk wat Checkpoint A te bieden heeft op checkpointa.be

Princes

Princes

Princes zorgt er al jaren voor dat jong en oud kan genieten van heerlijke vis in blik. Alle vis wordt op 100% maatschappelijk verantwoorde manier gevangen. Van elk blik kan je nagaan waar de vis gevangen werd en het traject dat de vis aflegde na de vangst. Princes zet zich wereldwijd in voor duurzame en maatschappelijk verantwoorde visvangst. Sinds vorig jaar zijn ze partner van de Eneco Clean Beach Cup en zetten ze zich dus ook in eigen land volop in voor schone stranden en minder plastic in de natuur.

Bekijk alle initiatieven van Princes op princes.eu

WWSV

WWSV

Wind- & Watersport Vlaanderen is de Vlaamse unisportfederatie voor surfen, zeilen en alle verwante sporten. Naast de ontelbare negatieve gevolgen voor het maritieme leven is al dat plastic en ander afval in de zee voor surfers en zeilers ook nog eens een vervuiling van hun sportveld. Om draagvlak te creëren voor het probleem tekende WWSV een wederzijds engagement met de vorige staatssecretaris van de Noordzee Philippe De Backer. WWSV is al sinds het ontstaan van de Eneco Clean Beach Cup bij het evenement betrokken en zet ook dit jaar hun schouders vol enthousiasme mee onder de strandschoonmaakactie.

Leer Wind- en Watersport Vlaanderen kennen op wwsv.be

We Plog

WePlog

WePlog is een app die het heel eenvoudig maakt om in je eigen omgeving zwerfvuil te verzamelen. Het stratenplan kleurt vuile straten rood en schone straten groen. Daarnaast kan je ook lid worden van de Eneco Clean Beach Cup community. Binnen de community wordt de tijd die je spendeert aan het verzamelen van zwerfvuil samengeteld en per 150 minuten plant WePlog een boom!

Kom alles te weten over WePlog op weplog.be

Fast Forward

Fast Forward

Fast Forward is een Gents eventbureau en is al van bij het begin betrokken bij de organisatie van de Eneco Clean Beach Cup. Als organiserende kracht achter het evenement zet Fast Forward zich elk jaar in om de eerste zondag van de lente volledig in het teken te zetten van de natuur, de plasticproblematiek en van schone stranden. 

Ontdek de events die Fast Forward organiseert op fastforward.com

Blankenberge

Blankenberge

Blankenberge, met de bekende Belgium Pier, is dit jaar de uitvalsbasis van de Eneco Clean Beach Cup in België. Door haar schouders onder dit project te zetten toont de gemeente dat het thema duurzaamheid en klimaat tot een van hun prioriteiten behoort. Blankenberge zit naast de strandschoonmaak natuurlijk niet stil. De gemeente is volop bezig met de bouw van een gloednieuw duurzaam sportcomplex en heeft grootse plannen voor een windmolenpark. Een groene gemeente met een prachtig strand, de ideale hoofdlocatie voor de Eneco Clean Beach Cup.

Ontdek wat Blankenberge te bieden heeft op blankenberge.be | visit-blankenberge.be

Den Haag

Den Haag

Met meer bomen dan inwoners en 111.000 hectare aan duingebieden, parken en landgoed behoort Den Haag tot een van de groenste steden van Europa. Een stad die bruist van de duurzame bedrijven, restaurants en initiatieven, waar bovendien ook nog plek is voor een uitgebreid netwerk aan elektrische laadpalen. Het stadsdeel Scheveningen is de populairste kustplaats van Nederland en vormt daarmee de ideale uitvalsbasis voor de Eneco Clean Beach Cup. Surf’s Cool zal voor het tweede jaar op rij dienst doen als hoofdlocatie in Nederland.

Neem een kijkje wat er in deze groene gemeente te belevent valt op denhaag.com

De Morgen

De Morgen

DH be

DH.be

In de buurt

In De Buurt

Metro

Metro

NRJ

NRJ