Draagvlak, that's what it's all about!

DRAAGVLAK, THAT’S WHAT IT’S ALL ABOUT!

Om draagvlak te creëren moet je goed opvallen en daar weten wij wel raad mee. Alle vrijwilligers die het strand helpen schoonmaken krijgen een prachtig Eneco Clean Beach Cup fluohesje! De felrode kleur springt altijd in het oog. Het fluohesje mag je na de strandschoonmaak bijhouden en kan je op de fiets aandoen, of als je in je buurt afval gaat verzamelen.

ECBC VTM Nieuws

Niet enkel tijdens het event maar ook op voorhand zorgen we voor visibiliteit. Tijdens de persconferentie komen experten aan het woord die het probleem kaderen en duidelijk maken waarom de Eneco Clean Beach Cup zo nodig is. Niet enkel voor de surfers die graag een plasticvrije zee en stranden hebben, maar ook voor de natuur die al dat plastic niet verwerkt krijgt.

De Eneco Clean Beach Cup krijgt elk jaar heel wat media-aandacht. Hoe meer hoe beter natuurlijk, want om structurele veranderingen te realiseren moeten we zo veel mogelijk mensen bereiken. Als groep kunnen we druk uitoefenen op beleidsmakers en grootvervuilers om het probleem aan de bron aan te pakken. Want momenteel is het strand schoonmaken een beetje als dweilen met de kraan open, maar het is cruciaal om aan te tonen hoe groot het probleem is.