KUNST MET ENECO CLEAN BEACH CUP AFVAL

We besloten dit jaar meer te doen met het afval dan enkel met Renewi samen te werken om te zorgen voor de volledige recyclage en verwerking van al het verzamelde afval. We hielden dit jaar een hoop afval aan de kant om er op kunstzinnige wijze mee aan de slag te gaan!

Afvalkunstwerk 2

We namen contact op met niemand minder dan Ap Esenbrink. Hij studeerde aan de Kunstacademie AKI, heeft sindsdien al aan heel wat verschillende projecten gewerkt en maakte al een hele reeks ‘objecten’. Een betere omschrijving is er niet voor en de collectie kreeg dan ook de naam Objekts. Ap heeft met een hoop plastic en ander afval dat tijdens de Eneco Clean Beach Cup van de stranden werd gehaald, een nieuw stuk aan zijn collectie toegevoegd.

Zo bewijzen we nog maar eens dat er met afval zo veel meer gedaan kan worden dan het in de natuur te laten rondslingeren. Veel dingen die weggegooid worden, vergaan niet en blijven jarenlang schade aanrichten aan mensen, dieren en planten. Door creatief met het afval aan de slag te gaan hopen we onze boodschap dat het afvalprobleem groter is dan mensen denken extra kracht bij te zetten.